Licht op jouw toekomst

Wij willen installatietechniek laten zien! (Het resultaat van) installatie techniek is meestal niet zichtbaar, omdat het verborgen zit achter de muren of in plafonds, maar je maakt er wel dagelijks gebruik van. Vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je weer naar bed gaat. Denk bijvoorbeeld aan (warm) water voor douchen, het licht in je slaapkamer of de elektrotechniek achter het stopcontact voor je telefoonoplader. In onze stand ga je technieken die voorkomen in de Elektrotechniek en Werktuigbouw praktisch toepassen, door middel van het maken van je eigen lampje. Doormiddel van twee geleiders, in contact met een batterij, straalt de lamp aan de hand van LED-verlichting verschillende kleuren uit. Je kunt je eigen lamp vormgeven en er bijvoorbeeld een elektron van maken.

Beroepen
Assistent/ monteur/ eerste monteur elektrotechnische installatietechniek (niv. 2/3). Werkvoorbereider elektrotechnische installatietechniek (niv. 4)

Modeleur/ tekenaar elektrotechnische installatietechniek (niv. 4)

Assistent/ monteur/ eerste monteur werktuigkundige installatietechniek (niv. 2/3).

Werkvoorbereider werktuigkundige installatietechniek (niv. 4)
Modelleur/ tekenaar werktuigkundige installatietechniek (niv. 4)

Opleidingen
De bovenstaande opleidingen kunnen gevolgd worden via het Tech College van ROC Midden Nederland in een BOL-traject of een BBL-traject bij een door Kenteq erkend leerbedrijf. De duur van een opleiding is 2 tot 3 jaar, afhankelijk van niveau. Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school, met een stage periode van 10 tot 20 weken per leerjaar, afhankelijk van het leerjaar.

Met een BBL-opleiding ga je 4 dagen in de week werken en 1 dag in de week naar school, zodat theorie en praktijk parallel aan elkaar lopen. Het advies is om je goed te laten vertellen wat er in de toekomst mogelijk en nodig is. En nodig ben je! Binnen de installatietechniek, zij het elektrotechnisch of werktuigkundig is een 100% baangarantie!

Vragen
1. Welke kleur van elektrodraden gebruik je als Aarde? Blauw of Groen/Geel
2. Wat is ‘Haaks buigen’? 90 ° of 45 °?
3. Waar gebruik je stalen precisiebuizen voor? Voor drinkwater of CV leidingen?

Antwoorden
1.Groen/Geel is aarde ( Blauw is 0 en Bruin is Fase)
2. 90°
3. CV leidingen (anders ontstaat er corrosie)

Opmerkingen
De workshop is een samenwerking van Lomans, Unica, Croonwolter&dros en Tech College ROC Midden Nederland