VMBO Week van de Techniek

20 - 24 januari 2020 - Wereld voor techniek - Amersfoort

Ruim 1400 VMBO leerlingen maken in de week van 20 tot en met 24 januari 2020 kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Leerlingen zijn te gast op locatie Wereld van Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort. Hier gaan zij actief aan de slag met korte technische workshops. Leren door ervaren is het doel!

Een interessant programma (zie hieronder) voor jongens én meisjes. Het programma duurt ongeveer 2 uren en is gericht op 2e (of 1e) jaars VMBO leerlingen die hun studierichting gaan kiezen. Het keuzemoment voor een studieprofiel verschilt per school. De school bepaalt zelf op welk moment het programma het beste aansluit.

Leerlingen nemen in groepen van maximaal 90 personen deel aan het programma. Zij kiezen 4x een workshop van 20 minuten. Er is keuze uit 11 workshops. Het programma wordt afgesloten met een de techniekquiz. Leerlingen bb,kb en gl,tl worden zoveel mogelijk tegelijk ingepland. U kiest uw voorkeursdagen, de organisatie doet haar uiterste best de planning hierop af te stemmen. Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Locatie De Week van de Techniek is dit jaar te gast bij de Wereld van Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort.

Kosten € 5 per leerling. Indien uw organisatie partner is van Stichting TechNet Eemland (€ 500 - € 750 per jaar), is deelname voor uw leerlingen gratis. Stichting TechNet Eemland regelt het busvervoer vanaf en terug naar school.

Contact Voor meer informatie kunt u bellen met de projectleider van de VMBO Week van de Techniek, Marleen Schrijver (06-546 93 592) of e-mailen naar techniek@techneteemland.nl

De aanmelding voor de VMBO Week van de Techniek 2020 is gesloten

Met techniek aan de slag, het hele jaar door?
Wil je projectmatig aan de slag met techniek? Of techniek gedurende het hele jaar meer laten terugkomen in de lessen? Start dan met Techniekbazen. In dit project bedenken jongeren zelf het beste technische bouwidee voor hun directe omgeving of school. Tijdens de VMBO Week van de Techniek 2020 ontmoeten deelnemers elkaar voor inspiratie en kunnen zij hun ideeën doorontwikkelen met de kennis van de standhouders.

De Week van de Techniek 2020 wordt mogelijk gemaakt door Stichting TechNet Eemland en Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. een samenwerking van technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid en brancheorganisaties in de regio Eemland.

Gedragscode Week van de Techniek

Wilt u als bedrijf deelnemen aan de VMBO Week van de Techniek? Neem contact op met techniek@techneteemland.nl.

BEKIJK HIERONDER HET PROGRAMMA VAN DE VMBO WEEK VAN DE TECHNIEK 2020

Een toekomst in de bouw

Ontdek de verschillende onderdelen van de bouw in de escaperoom. Alleen door de juiste antwoorden te geven kun je ontsnappen.

Lees verder »

 

Duurzame oplossingen in de installatie- en elektrotechniek

Wat is duurzaamheid en wat kunnen we zelf doen om het leven wat duurzamer te maken? Beleef de techniek in de "alles is techniek experience". Dageljks kom je in aanraking met elektro- en installatietechniek. Het dagelijkse leven ziet er heel anders uit zonder deze technieken. Ontdek techniek door je eigen badkamer te ontwerpen, de 3D wereld met Virtual Reality en duurzame oplossingen.

Lees verder »

 

Zorg en techniek

Ga met de zorgrobot Zora en andere robots en ontdek de impact van techniek in de zorg.

Lees verder »

 

Op weg in de transport en logistiek

Je maakt kennis met de logistiek. Samen met je klasgenoten ga je aan de slag met het laden en lossen van goederen. De goederen hebben alle vormen en maten. Hoe doe je dit zo snel en netjes mogelijk in de beschikbare ruimte? Daarnaast maak je een reis in de wereld van techniek met de Virtual Reality bril. En voor de stuurmannen en stuurvrouwen is er de simulator waarin je kunt plaatsnemen en het vrachtwagenbehendigheidsspel kunt doen.

Lees verder »

 

De sector metaal zoekt jouw talent

Vind jij het ook zo leuk om met je handen iets moois te maken? Ben je in je vrije tijd hier wel eens mee bezig? Kortom, heb jij iets met techniek? Voor jongeren met interesse in techniek ligt de wereld open. Vind jij het ook gaaf om met producten van de toekomst bezig te zijn? Hou je van 3D tekenen of bouw jij liever je eigen klok? In de metaalbranche is ontzettend veel mogelijk. Zowel voor jongens als voor meiden. Van ambachtelijke dingen maken tot de aansturing van machines.

Lees verder »

 

ICT Toegepast in de techniek

In bijna alle apparaten zit tegenwoordig wel een elektronica schakeling. Neem nu je mobiel. Dat is één en al micro-elektronica met een eigen computer er in. Ook in huishoudelijke apparatuur zoals een wasmachine en een elektrische oven zijn elektronische schakelingen verwerkt. In de stand ga je zelf een aantal componenten op een elektronica print solderen. De schakeling die je gaat maken is een elektronische dobbelsteen.

Lees verder »

 

Kies kleur, kies toekomst

In de schilder- en onderhoudsbranche bestaan veel verschillende functies.
 Een project wordt nooit alleen door een schilder uitgevoerd. In de voorbereiding zijn calculators en planners nodig. Tijdens een project zijn ook leermeesters en uitvoerders onmisbaar. In het hele team is elke vakkracht hard nodig om de klus te kunnen klaren.

Lees verder »

 

Licht op jouw toekomst

Wij willen installatietechniek laten zien! (Het resultaat van) installatie techniek is meestal niet zichtbaar, omdat het verborgen zit achter de muren of in plafonds, maar je maakt er wel dagelijks gebruik van. Vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je weer naar bed gaat. Denk bijvoorbeeld aan (warm) water voor douchen, het licht in je slaapkamer of de elektrotechniek achter het stopcontact voor je telefoonoplader. In onze stand ga je technieken die voorkomen in de Elektrotechniek en Werktuigbouw praktisch toepassen, door middel van het maken van je eigen lampje. Doormiddel van twee geleiders, in contact met een batterij, straalt de lamp aan de hand van LED-verlichting verschillende kleuren uit. Je kunt je eigen lamp vormgeven en er bijvoorbeeld een elektron van maken.

Lees verder »

 

Werk mee aan mobiliteit en voertuigen

Op de mobiliteitsstand kun je de volgende dingen vinden: Doe-activiteit, verrassing van PON Automotive Elektrische auto + uitleg over de werking en het principe van de elektrische auto

Lees verder »

 

Kraak de code en bestuur de kraan

Elma is specialist in industriële automatisering en besturingstechniek. De besturingen die wij bedenken, maken, onderhouden en inspecteren vind je in allerlei branches. Denk aan waterzuivering, voedingsmiddelenindustrie en logistiek. Wij gaan de hele wereld over om onze klanten te bedienen. We laten je graag zien wat het nu betekent om te werken in onze tak van sport… We nemen een stuurstoel mee waarmee je een heuse (kleine) kraan kan besturen. Maar hiervoor moet je eerst een aantal dingen oplossen/aansluiten. Ben je er klaar voor om die uitdaging aan te gaan? Dan zien we je graag bij onze stand!

Lees verder »

 

Robotica en technologie

Nemen de robots de wereld over? Ik denk van niet, maar in de toekomst zijn daar wel de banen. Ontdek wat je nu al met robotica kan en programmeer een robot. Je leert de basisprincipes van het programmeren en laat de robot commando's opvolgen.

Lees verder »