VMBO Week van de Techniek 2020

Ruim 1400 VMBO leerlingen maakten in de week van 20 tot en met 24 januari 2020 kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Leerlingen waren te gast op locatie Wereld van Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort. Hier gingen zij actief aan de slag met korte technische workshops. Leren door ervaren was het doel!

BEKIJK HIERONDER HET PROGRAMMA VAN DE VMBO WEEK VAN DE TECHNIEK 2020

In 2021 wordt de vmbo Week van de Techniek georganiseerd door T is for Tech

Een toekomst in de bouw

Ontdek de verschillende onderdelen van de bouw in de escaperoom. Alleen door de juiste antwoorden te geven kun je ontsnappen.

Lees verder »

 

Duurzame oplossingen in de installatie- en elektrotechniek

Wat is duurzaamheid en wat kunnen we zelf doen om het leven wat duurzamer te maken? Beleef de techniek in de "alles is techniek experience". Dageljks kom je in aanraking met elektro- en installatietechniek. Het dagelijkse leven ziet er heel anders uit zonder deze technieken. Ontdek techniek door je eigen badkamer te ontwerpen, de 3D wereld met Virtual Reality en duurzame oplossingen.

Lees verder »

 

Zorg en techniek

Ga met de zorgrobot Zora en andere robots en ontdek de impact van techniek in de zorg.

Lees verder »

 

Op weg in de transport en logistiek

Je maakt kennis met de logistiek. Samen met je klasgenoten ga je aan de slag met het laden en lossen van goederen. De goederen hebben alle vormen en maten. Hoe doe je dit zo snel en netjes mogelijk in de beschikbare ruimte? Daarnaast maak je een reis in de wereld van techniek met de Virtual Reality bril. En voor de stuurmannen en stuurvrouwen is er de simulator waarin je kunt plaatsnemen en het vrachtwagenbehendigheidsspel kunt doen.

Lees verder »

 

De sector metaal zoekt jouw talent

Vind jij het ook zo leuk om met je handen iets moois te maken? Ben je in je vrije tijd hier wel eens mee bezig? Kortom, heb jij iets met techniek? Voor jongeren met interesse in techniek ligt de wereld open. Vind jij het ook gaaf om met producten van de toekomst bezig te zijn? Hou je van 3D tekenen of bouw jij liever je eigen klok? In de metaalbranche is ontzettend veel mogelijk. Zowel voor jongens als voor meiden. Van ambachtelijke dingen maken tot de aansturing van machines.

Lees verder »

 

ICT Toegepast in de techniek

In bijna alle apparaten zit tegenwoordig wel een elektronica schakeling. Neem nu je mobiel. Dat is één en al micro-elektronica met een eigen computer er in. Ook in huishoudelijke apparatuur zoals een wasmachine en een elektrische oven zijn elektronische schakelingen verwerkt. In de stand ga je zelf een aantal componenten op een elektronica print solderen. De schakeling die je gaat maken is een elektronische dobbelsteen.

Lees verder »

 

Kies kleur, kies toekomst

In de schilder- en onderhoudsbranche bestaan veel verschillende functies.
 Een project wordt nooit alleen door een schilder uitgevoerd. In de voorbereiding zijn calculators en planners nodig. Tijdens een project zijn ook leermeesters en uitvoerders onmisbaar. In het hele team is elke vakkracht hard nodig om de klus te kunnen klaren.

Lees verder »

 

Licht op jouw toekomst

Wij willen installatietechniek laten zien! (Het resultaat van) installatie techniek is meestal niet zichtbaar, omdat het verborgen zit achter de muren of in plafonds, maar je maakt er wel dagelijks gebruik van. Vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je weer naar bed gaat. Denk bijvoorbeeld aan (warm) water voor douchen, het licht in je slaapkamer of de elektrotechniek achter het stopcontact voor je telefoonoplader. In onze stand ga je technieken die voorkomen in de Elektrotechniek en Werktuigbouw praktisch toepassen, door middel van het maken van je eigen lampje. Doormiddel van twee geleiders, in contact met een batterij, straalt de lamp aan de hand van LED-verlichting verschillende kleuren uit. Je kunt je eigen lamp vormgeven en er bijvoorbeeld een elektron van maken.

Lees verder »

 

Werk mee aan mobiliteit en voertuigen

Op de mobiliteitsstand kun je de volgende dingen vinden: Doe-activiteit, verrassing van PON Automotive Elektrische auto + uitleg over de werking en het principe van de elektrische auto

Lees verder »

 

Kraak de code en bestuur de kraan

Elma is specialist in industriële automatisering en besturingstechniek. De besturingen die wij bedenken, maken, onderhouden en inspecteren vind je in allerlei branches. Denk aan waterzuivering, voedingsmiddelenindustrie en logistiek. Wij gaan de hele wereld over om onze klanten te bedienen. We laten je graag zien wat het nu betekent om te werken in onze tak van sport… We nemen een stuurstoel mee waarmee je een heuse (kleine) kraan kan besturen. Maar hiervoor moet je eerst een aantal dingen oplossen/aansluiten. Ben je er klaar voor om die uitdaging aan te gaan? Dan zien we je graag bij onze stand!

Lees verder »

 

Robotica en technologie

Nemen de robots de wereld over? Ik denk van niet, maar in de toekomst zijn daar wel de banen. Ontdek wat je nu al met robotica kan en programmeer een robot. Je leert de basisprincipes van het programmeren en laat de robot commando's opvolgen.

Lees verder »