HAVO en VWO onderbouw maakt kennis met techniek

Technisch bedrijfsleven in de regio Eemland zet haar deuren open voor onderbouw havo en vwo leerlingen.

Lees verder »

 

Hololens in gebruik

Actueel en vernieuwend onderwijs staat centraal bij Stichting TechNet Eemland. Daarom stelt de stichting de hololens beschikbaar aan het onderwijs in de regio.

Lees verder »

 

De werkgroepen T is for tech gaan van start

Op vrijdag 14 februari starten we de werkgroepen voor T is for tech (Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o.).

Lees verder »

 

Technisch bedrijfsleven en onderwijs uit Amersfoort e.o. bouwen samen aan sterk technisch onderwijs met “T is for tech”

Op woensdag 22 januari gaven ruim 140 aanwezigen de aftrap voor de ontwikkeling van sterk technisch onderwijs, met als doel er samen voor te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende technische vakmensen in de regio beschikbaar zijn.

Lees verder »

 

Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. van start tijdens de vmbo Week van de Techniek

De 5 techniekscholen (Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs) zetten de komende jaren samen met het regionale MBO en bedrijfsleven techniek stevig op de kaart van het voortgezet onderwijs.

Lees verder »

 

Goedkeuring voor plannen Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o.

Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap heeft haar goedkeuring gegeven aan de plannen van Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. Een prachtig resultaat dat door de regio met trots is ontvangen.

Lees verder »

 

Technisch onderwijs en bedrijfsleven samen voor een toekomst in de techniek - Aanmelden werkgroep

Dankzij de goede samenwerking tussen onderwijs en technisch bedrijfsleven heeft regio Amersfoort e.o. prachtige plannen voor Sterk Techniekonderwijs vorm gegeven. Doe mee en meld aan voor een werkgroep.

Lees verder »

 

Technisch bedrijfsleven enthousiasmeert leerlingen

In november 2019 namen leerlingen van VMBO en HAVO een kijkje bij verschillende bedrijven in de regio Eemland. Juist de enthousiaste verhalen van technische vakmensen gaven de leerlingen een duidelijk beeld van de mogelijkheden van leren en werken in de techniek.

Lees verder »

 

Profielwerkstuk over maritieme technologie?

Met deze profielwerkstukkenwedstrijd kunnen middelbare havo/vwo scholieren kennismaken met de brancheorganisatie voor scheepswerven, maritieme toeleveranciers en dienstverleners​ en inspiratie opdoen voor het kiezen van een maritieme vervolgopleiding.

Lees verder »

 

Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. - de handtekening voor de plannen 2020 - 2023 is gezet

Dankzij de goede samenwerking tussen onderwijs en technisch bedrijfsleven heeft regio Amersfoort e.o. prachtige plannen voor Sterk Techniekonderwijs vorm gegeven.

Lees verder »

 

Instroom techniek staat centraal in Amersfoort tijdens succesvolle Week van de Techniek.

Ruim 1570 VMBO leerlingen uit Eemland bezochten de Week van de techniek. Zij maakten kennis met de mogelijkheden van van leren en werken in de techniek. Van maandag 21 januari tot en met vrijdag 25 januari 2019 organiseerde Stichting TechNet Eemland de Week van de Techniek op gastlocatie Wereld voor techniek in Amersfoort.

Lees verder »

 

Techniek Experience 2018

Wat was het leuk, de HAVO Techniek Experience 2018. 12 Enthousiaste bedrijven in Eemland, 220 geïnteresseerde leerlingen en de techniek in het middelpunt. Doen, ervaren en met elkaar in gesprek.

Lees verder »

 

Met je leerlingen op bezoek bij een technisch bedrijf?

Een bedrijfsbezoek afgestemd op het lesprogramma, zodat de lesstof die met de leerlingen is behandeld in praktijk ervaren kan worden. Dat is hoe het werkt. Voor onderwijs én bedrijfsleven.

Lees verder »

 

Enthousiaste start van Robotica voor het VMBO

Op 2 oktober zijn 75 jongeren van het Corderius College, Mavo Muurhuizen, Griftland College, Corlaer College samen met enthousiaste leerlingen van het TechCollege ROC Midden Nederland gestart met peer tot peer robotica.

Lees verder »

 

VMBO Week van de Techniek 2019

VMBO leerlingen uit het 2e (of 1e) studiejaar maken kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek.

Lees verder »

 

Robotica voor iedere VMBO leerling

Leerlingen laten beleven dat ze waardevol zijn voor anderen, dat kennis delen en anderen daarmee kunnen helpen ontzettend gaaf is. Robotica is hierbij een dankbaar middel, het is relevant om hier iets van te weten en leerlingen werken graag met robots.

Lees verder »

 

MKB idee

Bent u technisch mkb-er en heeft u een tekort aan goed geschoold personeel? Heeft u ideeën over hoe belemmeringen bij het investeren in scholing en ontwikkeling zijn weg te nemen? Denk dan mee over oplossingen met de regeling MKB Idee. Indienen kan tot 20 september as.

Lees verder »

 

Samen naar een sterk technisch vmbo

"Samen werken aan dekkend en toekomstbestendig technisch onderwijs in de regio en blijvend verhogen van de kwaliteit" zijn de hoofddoelen van de notitie "Op weg naar een sterk, dekkend en vernieuwend technisch onderwijs". Op 12 september is de subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs 2020-2023 gepubliceerd in de Staatscourant door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Lees verder »

 

HAVO maakt kennis met techniek

In de week van 12 tot 16 november 2018 organiseert Stichting TechNet Eemland voor de HAVO Techniek Experience 2018 in de regio Eemland. Bedrijven in de regio Eemland laten HAVO leerlingen kennismaken met techniek.

Lees verder »

 

Technologieraad Regio Utrecht van start!

‘Het belang van techniek is voor veel mensen geen vanzelfsprekendheid. Maar maatschappelijke opgaven als energie transitie, circulaire economie kunnen niet zonder nieuwe technologieën en goed geschoolde vakmensen en juist hiervan zijn er te weinig.’ Daarmee schetste gedeputeerde Van den Berg de urgentie bij de opening van de Technologieraad Regio Utrecht.

Lees verder »

 

Jaarvergadering Stichting TechNet Eemland - Wat speelt er in de regio

Dinsdag 17 april - 13.00 - 15.00 uur - Amersfoort Inzicht in regionale trends in de technische sector vanuit de arbeidsmarktmonitor door onderzoeker Ben van den Burgwal van Gemeente Amersfoort.

Lees verder »

 

Verder bouwen aan de connectie tussen onderwijs en technisch bedrijfsleven

Eerst ervaren door een bedrijfsbezoek en dan, vanuit interesse de lessen op school volgen? Of juist alvast een eerste aanzet vanuit de lessen op school en de praktijk verder ontdekken bij het bedrijfsbezoek. Hoe mooi is het als jongeren de lessen van school, kunnen koppelen aan de praktijk in het bedrijfsleven? Techniek zichtbaar maken is het doel. Stichting TechNet Eemland maakt dit mogelijk met het platform www.gastlessenzogeregeld.nu van Techniektalent.

Lees verder »

 

Het geheim van een goede gastles of een bedrijfsbezoek met impact - training

Hoe maak je een gastles boeiend en aansprekend voor leerlingen? Als gastdocent uit het bedrijfsleven weet u heel veel over uw vakgebied. Hoe kunt u uw passie en enthousiasme delen? Speciaal voor u hebben we de afwisselende en inspirerende training: Het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek.

Lees verder »

 

VMBO Week van de techniek - Film

1550 VMBO leerlingen maakten in de week van 22 tot 26 januari 2018 kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Doen staat centraal. De workshops laten hen de techniek ervaren. Stichting TechNet Eemland zet de instroom in techniek centraal.

Lees verder »