Programma Week van de Techniek

22 - 26 januari 2018 -Techniek is overal. Niet alleen in de bouw en industrie, maar juist ook in de gewone, dagelijkse zaken speelt techniek een hoofdrol. Het belang van techniek, de impact van techniek op de toekomst van jongeren en de grote vraag naar technische vakkrachten staat centraal bij de Week van de Techniek. Ruim 1500 VMBO leerlingen maken in de week van 22 - 26 januari 2018 kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek.

Techniek wordt vanuit diverse invalshoeken in beeld gebracht. Jongeren kunnen meedoen met workshops, doen staat centraal. Deelnemers kunnen meedoen met onderstaande workshops. 
Klik op de link en lees meer over de workshop!

 • Met domotica naar de toekomst
  Domotica is de integratie van technologie en diensten, t.b.v. een betere kwaliteit van wonen en leven. Stuur je eigen domotica aan.
 • Kies kleur, kies toekomst
  Een project wordt nooit alleen door een schilder uitgevoerd. Het is een samenwerking van calculators, planners, uitvoerders. Ga zelf aan de slag met onderdelen van het schildersvak.
 • Op weg in de transport en logistiek
  Ervaar het ultieme gevoel van de vrachtwagenchauffeur en bestuur de simulator. Speel het vul de laadbak spel en kijk hoe snel je de vrachtwagen kunt laden.
 • Licht op jouw toekomst
  Het resultaat van installatie techniek is meestal niet zichtbaar, omdat het verborgen zit achter de muren of in plafonds, maar je maakt er wel dagelijks gebruik van. Maak hier je eigen lampje.
 • Zora, vermaak of serieus game
  Ontdek wat Zora de zorgrobot allemaal kan. Dansen, rekenen, praatje maken, kom maar op. En wat is het effect hiervan op de zorg? 

Download hier alle infobrieven in een keer.

Op donderdag 25 januari kunnen jongeren samen met hun ouders aan het programma deelnemen. 17.00 - 20.00 uur. Wereld voor Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort