HAVO maakt kennis met techniek

12 - 16 november 2018

In de week van 12 tot 16 november 2018 organiseert Stichting TechNet Eemland voor de HAVO Techniek Experience 2018 in de regio Eemland. Bedrijven in de regio Eemland laten HAVO leerlingen kennismaken met techniek.

Tijdens deze dagen maken HAVO leerlingen op actieve en verrassende wijze kennis met dagelijkse en innovatieve techniektoepassingen. Een interessant programma voor jongens én meisjes. Het programma duurt ongeveer 2 uren en is gericht op 2e (of 3e jaars) HAVO leerlingen die hun studierichting gaan kiezen.

Programma HAVO – 12 tot 16 november 2018 Het programma duurt 2 uren. Naast een rondleiding in het bedrijf, is er ruimte om in gesprek te gaan met medewerkers van het bedrijf én gaan de leerlingen actief aan de slag met een doe-opdracht/workshop. Doen staat centraal. Leerlingen gaan aan de slag met praktische opdrachten techniekbreed. De workshop verschilt per locatie. Van korte opdrachten in de techniekquiz tot het lezen van een bouwtekening, werken met metaal, het in elkaar zetten van een windmolen op zonne energie, het ontleden van een baggerpomp tot het ontdekken van de onderdelen van een truck en een kijkje in de techniek in het ziekenhuis. Ter voorbereiding vindt u hier voorbeeldvragen voor het bedrijfsbezoek en interview)

Op iedere locatie is plaats voor maximaal 30 leerlingen. Leerlingen nemen in kleine groepen deel aan het programma op de locatie, zodat er ruimte is voor interactie.

PROGRAMMA

Maandag 12 november 9.30 - 12.30 uur - Lomans - Amersfoort - Totaalinstallateur

***

Dinsdag 13 november 9.30 - 11.30 uur - ITEQ - Nijkerk - Engineering, metaalbewerking

***

Woensdag 14 november 9.30 - 11.30 uur - High Voltage Engineering - Amersfoort - Accelatoren voor science en industrie

Woensdag 14 november 9.30 - 11.30 uur - voestalpine - Bunschoten - Spakenburg - metaal onderdelen voor de auto- en truckindustrie

***

Donderdag 15 november 9.30 - 12.30 uur - Elma - Soesterberg - Elektrische aandrijf- en besturingstechniek

Donderdag 15 november 13.00 - 15.00 uur - Hegeman Bouw & Infra - Amersfoort - Bouw en Infra - bezoek op locatie

Donderdag 15 november 13.15 - 15.15 uur - Heinen en Hopman - Bunschoten - Technisch specialist m.n. maritieme sector

***

Vrijdag 16 november 9.30 - 11.30 uur - Unica - Hoevelaken - Technisch dienstverlener

Vrijdag 16 november 9.30 - 11.30 uur - Damen - Nijkerk - Baggerinstallaties en baggerschepen

Vrijdag 16 november 13.00 - 15.00 uur - Meander Medisch Centrum - Amersfoort - techniek in de zorg (VOL)

Woensdag 14 november 13:00 - 15:00 uur - Bloemendal Bouw - Leusden- Bouwbedrijf - bezoek op locatie winkelscentrum Hamersfof Leusden

Donderdag 15 november 13.30 - 15.30 uur - Bakker Bedrijfswagens - Nijkerk - Service en onderhoud bedrijfswagens/trucks

***

Ter voorbereiding:

* Scholen/leerlingen kiezen zelf een locatie naar keuze. In overleg is het mogelijk om met de leerlingen deel te nemen op meerdere locaties

* De school bereidt het bedrijfsbezoek en de interviews met de medewerker van het bedrijf voor met de leerlingen. Tips voor voorbereiding zijn beschikbaar via het platform gastlessen zo geregeld. Hier vindt u o.a. reflecties voor bedrijfsbezoeken en voorbeelden voor interview vragen.

* Bijdrage € 5,- per leerling. Facturering op basis van aanmelding. Voor scholen die partner zijn van Stichting TechNet Eemland is deelname gratis. Voor meer informatie over het partnerschap mail naar techniek@techneteemland.nl

Alvast impressie? Bekijk het item van RTV Baarn 2017 van bezoek van het Griftland College aan Meander Medisch Centrum of de film van de HAVO Techniek Experience van 2016.

Het programma vindt plaats bij bedrijven in de regio Eemland. Deelnemende bedrijven zijn: Heinen en Hopman - Bunschoten, Damen Dredging Equipment - Nijkerk, Kuyer Metaal - Nijkerk, Elma BV - Soesterberg, High Voltage Engineering Europa BV - Amersfoort, Bloemendal Bouw - Leusden, Bakker Bedrijfswagens - Nijkerk, voestalpine Automotive Components - Bunschoten, ITEQ - Nijkerk, Hegeman Bouw & Infra - Amersfoort, Lomans Totaalinstallateur - Amersfoort, Unica - Hoevelaken, Meander Medisch Centrum - Amersfoort.

Heeft u vragen? Neem contact op met projectleider Marleen Schrijver, techniek@techneteemland.nl of 06-54693592