Instroom techniek staat centraal in Amersfoort tijdens succesvolle Week van de Techniek

Ruim 1550 VMBO leerlingen uit Eemland bezochten de Week van de techniek.

Zij maakten kennis met de mogelijkheden van van leren en werken in de techniek. Van maandag 22 januari tot en met vrijdag 26 januari 2018 organiseerde Stichting TechNet Eemland de Week van de Techniek op gastlocatie Wereld voor techniek in Amersfoort. Wethouder Bertien Houwing ontving de leerlingen van MAVO Muurhuizen.  

Techniek is overal. Niet alleen in de industrie, maar juist ook in de gewone, dagelijkse zaken speelt techniek een hoofdrol. Gezien de doorlopende technische ontwikkelingen van producten en diensten, is de techniek ook in de toekomst een belangrijke werkgever. Voldoende instroom in techniekopleidingen is van belang, zodat ook in de toekomst voldoende technische vakmensen beschikbaar zijn.
 
Zelf aan de slag
VMBO leerlingen gingen zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Zij maakten kennis het vormgeven van metaal en productietechnieken in de metaal, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, slimme technieken met domotica, 3D printing, augmented reality, VR bril en het maken van een digitale dobbelsteen, de werking van een motor en het effect van transport en logistiek. Ook was er een zorgrobot, konden zij proefjes doen bij laboratorium techniek en een dakraam plaatsen bij de bouw.
 
Technisch bedrijfsleven en onderwijs deelden ervaringen op woensdag 24 januari 2018 over praktische acties voor instroom in de techniek.
Adri Pijnenburg zette de ontwikkelingen binnen VMBO en MBO op scherp. Praktische voorbeelden van samenwerkingen binnen VMBO, MBO en bedrijfsleven werden besproken.

Ook ouders namen een kijkje
Op donderdag 25 januari bezochten jongeren samen met hun ouders het programma. Enthousiast namen zij deel aan de workshops met een breed beeld van de mogelijkheden van leren en werken in de techniek als resultaat. 

Bekijk hier de film van de Week van de Techniek 2018

Stichting TechNet Eemland organiseert jaarlijks – samen met haar samenwerkingspartners – de week van de techniek. Geïnteresseerde organisaties die willen aansluiten, kunnen contact opnemen met techniek@techneteemland.nl