Verder bouwen aan de connectie tussen onderwijs en technisch bedrijfsleven

Doe mee met bedrijfsbezoeken en gastlessen in Eemland

Eerst ervaren door een bedrijfsbezoek en dan, vanuit interesse de lessen op school volgen? Of juist alvast een eerste aanzet vanuit de lessen op school en de praktijk verder ontdekken bij het bedrijfsbezoek. Hoe mooi is het als jongeren de lessen van school, kunnen koppelen aan de praktijk in het bedrijfsleven? Techniek zichtbaar maken is het doel. Stichting TechNet Eemland maakt dit mogelijk met het platform www.gastlessenzogeregeld.nu van Techniektalent.

Op het platform geef je als bedrijf zelf aan op welke manier je een bijdrage wilt leveren. Dit kan door het ontvangen van leerlingen op je locatie in de vorm van een bedrijfsbezoek of door het geven van een gastles op de school. Bij het bedrijfsbezoek geef je zelf aan hoeveel leerlingen je tegelijk wilt ontvangen en welke opleidingsniveaus het beste aansluiten bij jullie bedrijf. 

Scholen kunnen via het platform de bedrijven in de regio Eemland benaderen en op deze manier een bedrijfsbezoek of gastles plannen. Afgestemd op de behoeften van de specifieke leerlingen en het onderwijsprogramma. Leerlingen uit het VO kunnen deelnemen en op deze manier kennismaken met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek.

Op www.gastlessenzogeregeld.nu kunnen bedrijven en scholen een eigen profiel aanmaken. 

voor meer info, mail naar techniek@techneteemland.nl.